Nyári tábor

2023.07.08. 11:02

Táborozók jártak a szombathelyi tűzoltóságon

Két turnusban szervezett nyári tábort a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Csaknem hetven gyermeknek készültek színes programmal, ennek részeként látogattak el a szombathelyi tűzoltólaktanyába - tudtuk meg a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról.

VN

Forrás: VVKI

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság laktanyájának monumentális járműveit is megismerhették a táborozók pénteken. A gyerekek hallhattak arról, a tűzoltók mire használják a gépjárműfecskendőkön található eszközöket, kíváncsian vették kézbe a sugárcsövet és tapasztalták meg maguk is, milyen fizikai felkészültséget igényel a feszítővágó berendezésnek a puszta kézben tartása is. A legizgalmasabbnak azt tartották, amikor beülhettek a tűzoltóautókba, illetve felmászhattak a létraszer "fedélzetére". Természetesen nem maradhatott el a védőfelszerelések felpróbálása, valamint az elengedhetetlen próbariasztás sem - olvasható a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában