Reprezentálják a magyar kultúrát

2023.07.27. 19:00

Tajvanról jelentkeztek be a szombathelyi néptáncosok egy tájfun tépte napon - videók

A Csendes-óceáni Tajvan szigetéről jelentkezett be video chat-en a Vasi Kislegényczéh a nemzetközi gyermek folklór és népi játék fesztiválról, ahol július 18 – augusztus 2. között mindennap fellépnek. Szerdán egy tájfun miatt elmaradat a fellépés, aznap kártyáztak, pingpongoztak a gyerekek.

Merklin Tímea

A Molnár Péter vezette csoport egyedüliként képviseli Magyarországot; tizenöt nemzet húsz csoportja mutatkozik be. – Egy jól működő gépezet részei vagyunk, nagyon precíz a szervezés, önkéntes fiatalok kísérik a csoportokat, fontos a menetrend, az ember mindig tudja, mi a következő lépés, nincsenek csúszások – mondta Molnár Péter, a táncon kívüli élményeik közül kiemelve az óceánban való fürdőzést, szívesen lebegtek a 28-30 Celsius fokos víz felszínén, amely áttetsző, mert nem kavarja fel semmi, a helyiek nem igen strandolnak.

Meskó-Csépány Krisztián (17), a Kislegényczéh egyik tagja turisztikai programjaik közül a taoista templom megtekintését tette el magában kedves emlékei közé, és azt a megfigyelését, hogy Tajvanon az építkezés nem „tömbös", hanem a hatalmas rizsföldek között ritkán van egy-egy ház. Megjegyezte, hogy az emberek rendkívül kedvesek, segítőkészek és mosolygósak. Németh Dávid (14) arról beszélt, hogy 9000 kilométerre vannak hazánktól, nagyon más az emberek mentalitása; megérintette, hogy mennyire komolyan veszik a művészeti csoportokat, és mennyire minden a helyén van a fesztiválon szervezési szempontból, és ez nem megy a jókedv rovására. A színpadon kívül átélt kalandok között a vízi parkos élményeiket sorolta.

A gyerekek ott tartózkodásuk alatt sokat fotóznak, megörökítették a tájfunt is, amelynek közepe a Fülöp-szigetek északi részénél volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában