Döntés

2023.07.08. 18:34

Támogatás a civileknek - 13 szervezet kapott plusz forrást Csepregen

Tizenhárom, a városban működő civil szervezetnek összesen 2 millió forint támogatást ítélt meg a képviselő-testület.

Horváth László

Fontos szerep jut a civil szervezetekre. Felvételünkön a Csepreg Város Fúvószenekara és a mazsorettek

Forrás: Csepreg város közösségi oldala

A város legutóbbi képviselő-testületi ülésen a civil szervezetek támogatásáról is döntöttek. – Az a szempont vezérelt bennünket, hogy minden egyes, a városunkban tevékenykedő egyesület, csoport kapjon valamiféle támogatást – mondta Horváth Zoltán polgármester. – A civilek részéről összesen 3,5 millió forint igény érkezett. Ekkora összeg azonban nem állt a költségvetésből. A rendelet korábban 300 ezer forintban maximálta a támogatások felső határát. Ezt most kényszerűségből 250 ezer forintra szállítottuk le. Így idén a tizenhárom szerveztünk között összesen kétmillió forintot oszthatott szét a testület.  

A polgármester kiemelte, fontos szerep juta civilekre, az általuk működtetett alapítványokra, hiszen nélkülük nehezen mozdulna a város. Ott vannak a rendezvényeinken, sokszor részt is vesznek a szervezésben. A helyiek biztonságáért felelnek a polgárőrök, az önkormányzati- és az önkéntes tűzoltók, de a kulturális egyesületek is fontos feladatokat látnak el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában