Karrier

2023.07.31. 19:02

Távmunkának is vannak szabályai

2023-ban számos változás történt a munka világában, amelyek érintik például a munkajogot, a bérügyeket, a távmunkát, a SZÉP-kártyát, a kollektív szerződést. Az egyik humán-erőforrás portál (HR Portál) összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a távmunka szabályaira vonatkozóan is.

Vaol.hu

Rugalmasabb, időt és költséget takarít meg

Forrás: Shutterstock

A távmunka olyan munkavégzési forma, amikor a munkavállaló nem a munkáltató telephelyén vagy meghatározott munkahelyén végzi a munkáját, hanem saját választott helyén, általában otthon. Lehet részleges vagy teljes, állandó vagy időszakos. A szabályait a munkaszerződésben kell rögzíteni, amelynek tartalmaznia kell a távmunka időtartamát és rendszerességét, a helyét, a munkaidő-beosztást és a munkaidő-nyilvántartást, a munkavégzéshez szükséges eszközöket, anyagokat és szolgáltatásokat, valamint azok költségeinek viselését. Ezenkívül szerződésbe kell foglalni a munkáltató ellenőrzési jogát és módszerét, a munkavállaló védelmét és biztonságát, a munkavállaló kapcsolattartását a munkáltatóval és a kollégákkal, valamint a munkavállaló képzését és továbbfejlesztését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában