TOP-Plusz program

2023.07.04. 09:00

Tizenháromváros utcai nyitány: bővül a bicikliút-hálózat Sárváron - átadták a kivitelezőnek

Januárban érkezett a bejelentés: egy kerékpáros-turisztikai fejlesztésnek köszönhetően tovább bővül a város kerékpárút-hálózata.

Polgár Patrícia

Balról: Inokai Csaba a kivitelező képviseletében, Horváth László műszaki ellenőr, dr. Szijártó Valéria jegyző, Szabó Zoltán alpolgármester és Kondora István polgármester

Fotó: Unger Tamás

A projekt nyitórendezvényét hétfőn délelőtt tartották meg a Tizenháromváros utcában, ahol a városvezetés átadta az érintett területet a kivitelezőnek. A TOP-Plusz programban elnyert sikeres pályázatot az év elején Ágh Péter államtitkár, országgyűlési képviselő Kondora István polgármesterrel, dr. Máhr Tivadar és Szabó Zoltán alpolgármesterekkel, valamint dr. Kondora Bálinttal, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnökével együtt jelentette be. 

– A sárváriak érdekében tovább bővül a kerékpárúthálózat. Ennek szerepe lesz abban, hogy a kertvárosiak két keréken juthassanak el a városközpontba, de fontos az út szabadidős funkciója is. A Gyöngyös-műcsatorna mellett haladó szakasz csatlakozik a már meglévő kerékpárutakhoz, így akár biciklizésre, akár a Csónakázó-tónál lévő játszótér megközelítésére lehet majd használni – fogalmazott a bejelentéskor Ágh Péter. 

És valóban így lesz: a Gyöngyös-műcsatorna északi partjával párhuzamos nyomvonalon, a Vadkert körút és a Zuhogó utca közötti szakaszon, több, mint 200 millió forintból épül mintegy egy kilométer hosszú, két és fél méter széles kerékpárút, valamint, a már meglevő turisztikai kerékpárút két szakaszát összekötő Tizenháromváros utca megközelítőleg 200 méter hosszú szakaszát újítják fel csaknem 57 millió forintból a projekt részeként. 

A hétfői projektnyitón Kondora István elmondta: a két részből álló projektben a város már meglévő két kerékpárútjának összeköttetését építik meg, de terveik között szerepel, hogy az Esze Tamás utcától egészen a Zuhogóig tartó szakasz megépítésére is pályázzanak a Hegyközség felé vezető kerékpárút mintájára, amelynek kivitelezése ugyancsak több szakaszban valósult meg. A polgármester hozzátette: a kivitelezés a 200 méteres szakasz esetében néhány hónapon belül megvalósul, a kertvárosi szakasz legelőbb az év végére készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában