Statisztika

2023.07.25. 13:27

Viharos első félév volt - Több mint kétszáz alkalommal riasztották a tűzoltókat

A hirtelen érkező, szélsőséges időjárási jelenségek az első félévben több alkalommal adtak feladatot a vármegye tűzoltóinak.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: MW/archív

Fotó: Kiss Annamarie

Idén eddig 215 viharkárhoz riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat - tájékoztatott a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az év minden hónapján volt egy, – esetenként – két olyan viharos nap, amikor szükség volt az egységekre a viharos időjárás következtében. Néhány épület lakhatatlanná is vált, egy ember megsérült, három embernek pedig el kellett átmenetileg hagynia az otthonát. A Vas vármegyei katasztrófavédelemhez érkező bejelentések szerint 33 épületben keletkeztek károk, amelyből 31 lakóház volt. Az esetek 73 százalékában letört faágak és kidőlt fák felszámolásához, 15 százalékban épületkárok miatt, 12 százalékban pedig pincékben, alagsorokban felgyülemlett esővíz eltávolításához hívták a tűzoltókat.  

A károk minimalizálása, a balesetek megelőzése és a mielőbbi helyreállítás érdekében érdemes figyelemmel kísérni a meteorológiai szolgálat riasztásait és a készenléti szervek üzeneteit - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában