Honvédség

2023.08.03. 18:22

A Harcos tábor ma a szombathelyi reptéren rendezkedett be - Vizet is tisztítottak és arcot is festettek - fotók

Harcos tábort szervezett erre a hétre a MH 7. Területvédelmi Ezred 83. Területvédelmi Zászlóalja Gyöngyösfaluban. Ma azonban külső helyszínen, a szombathelyi repülőtéren tartották a foglalkozásokat.

Merklin Tímea

Cseresznyák László tizedes megmutatta, hogy kell vizet tisztítani

Forrás: Merklin Tímea

A zászlóalj már a negyedik éve, hogy honvédelmi táborokat rendez (idén négyet), a tematikákat folyamatosan fejlesztik, alakítják. A gyermekek ebben a táborban a program ismertetése után közvetlenül biztonságtechnikai és tűzvédelmi előadáson vettek részt, megtudták például, vész esetén hogyan kell elhagyni gyorsan a sátrakat, amelyekben laknak.  

- Tartottunk például alaki foglalkozásokat, amely a katonai rend és fegyelem egyik mutatója, tanulták a gépjárműről való fel- és leszállás biztonságos módját, hiszen katonai terepjáró gépkocsin visszük őket naponta a különböző feladatokra. Az utazás egyben mindig nagy élmény is számukra – tudtuk meg Nagy Csaba törzszászlós, honvédelmi nevelési referenstől. – Csináltunk csapat-összekovácsoló játékokat a gyöngyösfalui kalandpark animátoraival, akik olyan fontos feladatot is ellátnak a tábor életében, hogy ők adják a gyerekeknek a reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát. A gyerekek egyébként a kalandpark teljes infrastruktúráját használhatják - beleértve a tisztálkodási lehetőségeket is -, kipróbálhatják a drótkötélpályákat, építhetnek ládatornyot is, vonatozhatnak.  

A tábornak vannak Gyöngyösfalun kívüli helyszínei is: voltak már csónakázni az Abért-tavon, ma a repülőtéren tartottak a gyerekeknek lőelméletet, általános harcászati és műszaki foglalkozást, téma volt az álcázás, és a víztisztítás is, mint a túlélés egyik lényeges eleme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában