Olvasói panasz

2023.08.17. 11:30

A Söptei úti zebra esete: miért nem létesült gyalogátkelőhely? – Utánajártunk!

Többször is megígérte az önkormányzat, de három év alatt sem létesült gyalogátkelőhely a Söptei utca és a Lovas út kereszteződésében – derült ki egy olvasónk szerkesztőségünkhöz eljuttatott leveléből.

Óvári Gábor

A lakók felfestenék a csíkokat, de nem engedik

Fotó: Cseh Gábor

Mint kiderült, a környék lakói igencsak felháborodtak azon, hogy annak ellenére, hogy az útszakasz nagy autóforgalmat bonyolít le, az úton való átkelés kifejezetten balesetveszélyes, a terület képviselője és az önkormányzat pedig nem tett semmit az elmúlt években. A közelben iskola és óvoda is működik, rengeteg gyerek van a forgalmas út közelében, akik mindennap veszélynek vannak kitéve.

Olvasónk szerint szinte kódolt, hogy megtörténjen egy tragédia, a gyalogátkelőhelyet akár a lakók is felfestenék, de ezt nem engedik. Megkérdeztük a körzet önkormányzati képviselőjét, hogy tud-e a problémáról, és milyen intézkedéseket tett a helyzet megoldása érdekében. Bokányi Adrienn szerint az előző önkormányzati ciklusban már kész engedélyes tervekkel rendelkezett a gyalogátkelőhely, amely azonban nem épült meg, a tervek pedig elévültek. 

Az új városvezetés újra elindította a tervezési folyamatot, az átkelő kialakítását azonban addig nem kezdhetik meg, amíg nem épül meg a Lovas– Söptei utcát és a 11-es Huszár utat összekötő közút, amely a gyalogosforgalmat is biztosítja. Ez az útszakasz Bokányi Adrienn szerint egy éven belül megépülhet. A képviselő hozzátette: a Söptei és Losonc utca találkozásánál egy okoszebra építése is tervben van, de az ötmillió forintos becsült költség biztosításához további támogatásra van szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában