Árvíz

2023.08.05. 13:45

Áradás - Folyamatos járőrszolgálat Körmendnél, Szentgotthárdnál

A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság az intézkedésekről is tájékoztatott szombati közleményében.

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Augusztus 4-én 8 órától a védekezésre való felkészülés érdekében I. árvízvédelmi készültségi fokozat elrendelésére került sor a 06.02. számú Körmendi, valamint a 06.03. Szentgotthárdi árvízvédelmi szakaszon. A 06.03. Szentgotthárdi védelmi szakaszon 10 órától elrendelésre került a II., majd 12 órától a III. fokú készültség.

A teljes 06.03. számú Szentgotthárdi árvízvédelmi szakaszon az igazgatóság kirendelt szakemberei a fokozatnak megfelelően folyamatos járőr- és figyelőszolgálatot látnak el, zsilipek zárását, nyitását, vízzáróságuk ellenőrzését végzik.

Megtörtént a duzzasztó fenékleürítő kinyitása, 5 m3 homok beszállítása a Védelmi Központ udvarára és homokzsákok töltése, beépítésre való előkészítése történt, majd 450 db homokzsák beépítése vasúti kulisszanyílásba. Vízhozammérés történt a szakaszon.

A teljes 06.02. számú Körmendi árvízvédelmi szakaszon az igazgatóság kirendelt szakemberei a fokozatnak megfelelően folyamatos járőr- és figyelőszolgálatot látnak el, zsilipek zárását, nyitását, vízzáróságuk ellenőrzését végzik. A Büdös-ároknál megkezdődött a szivattyús csapadékvíz-átemelés a Rábába. A Védelmi Osztag szivattyúkat telepített a Berki- és a Malom zsilipeknél.

A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságtól a kivezényelt 18 fős létszám a Körmendi védvonalon felvette a szolgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában