239 diáknak csengetnek be

2023.08.31. 18:56

Az agy mellett formálni kell a szívet és a lelket is - Megtartották a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola tanévnyitóját - fotók

A körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Iskola a harmadik tanévet indítja a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában, összesen 239 diáknak csengetnek be szeptember elsején.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Két első osztályban 42 kisdiák kezdi meg tanulmányait az intézményben. A tanévnyitó ünnepséget az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban tartották szentmisével egybekötve. Kiss László esperes-plébános, az iskola lelkésze köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, kiemelve, hogy hogy a szülők legfőbb feladata az, hogy felnőtté szeressék gyermekeiket. 

- Az iskolában az agy mellett a szívet és a lelket is formáljuk. A legfontosabb a szorgalom, legyen szó akár kis elsősről- aki megszelídíteni vágyik a betűket és számokat - vagy éppen végzős nyolcadikosról, aki utolsó tanévét kezdi az iskolában - tette hozzá az atya. 

Donkó László Elsős leszek című versét Zsigmond Mirkó, Németh Maja, Gergely Kornél és Bucsi Lotti 1.a osztályos tanulók,  Kálnay Adél Köszöntő című költeményét Leibinger Dorottya, Rózsa Fanni és Németh Marcell 1.b osztályos diákok szavalták el. Sára Nővér egy általa írt dallal kérte Boldog Batthyány László közbenjárását és Isten áldását a 2023/2024-es tanévre. Kiskós Kitti igazgató beszédében kiemelte: három kolléganő nyugdíjba vonult az előző tanév végén, helyettük három fiatal tanítónő - Károlyi Kitti, Zsigmond-Horváth Edina és Bognár Lilla Orsolya - kezdte meg a munkát intézményben. 

Az iskola idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, így számos programmal - tanulmányi versennyel, gálával és kiállítással - készülnek a következő hónapokban. 
- Minden híreszteléssel szemben tanulni jó, társakkal együtt lenni jó, mindebben biztonságos vezetést kapni jó, otthon mindezt megosztani jó, dolgozni, alkotni igenis jó - idézte Pécsi Rita tanár, neveléskutató szavait a tanévnyitón az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában