Reneszánsz táncok

2023.08.02. 16:02

BE-JÓ: királykékben és aranyban - A lányok hetek óta lelkesen készülnek a 16. Kőszegi ostromnapokra

Új reneszánsz táncokkal és megújult tűztáncos műsorral készül a BE-JÓ a 16. Kőszegi ostromnapok péntekére. Ifjú táncosaik királykék-arany ruhájukban mutatkoznak be – a lányok hetek óta készülnek a fellépésre. Reneszánsz táncokat adnak elő Kőszeg színeiben, este pedig tűztáncprodukciójukban is gyönyörködhet a közönség.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

A kőszegi Bersek József Általános Iskolában már 28 éve működő BE-JÓ táncegyüttes lányai 2021-ben büszkén táncoltak legújabb, Koószné Dudás Katalin által megalkotott, aranysárga-kék korhű reneszánsz ruhájukban az az évi Kőszegi ostromnapokon. Az öltözethez szükséges anyagokat akkor az önkormányzat támogatásából tudták megvásárolni. 

A 2022–2023-as tanévben három korcsoportban indult el újra a mazsorettoktatás a BEJÓ-nál, már táncversenyekre is eljutva, szép országos eredményeket, előkelő helyezéseket elérve. A nyári időszak a táncosok számára elsősorban a tűztáncos és hagyományőrző fellépések ideje. A középső korcsoportosok is lelkesen jelentkeztek a reneszánsz utánpótlás-korcsoportba, vállalva a többórás nyári próbák nehézségeit, mondta el művészeti vezetőjük, Horváth Márta, és elújságolta: az említett nyári fellépések bevételét felhasználva vásároltak új anyagokat, így készülhetett most új öltözet a legifjabb táncosok számára is. 

A Kőszeg színeihez hűen az előzőhöz képest királykék-arany kiegészítőkkel ellátott ruhák elkészítése Czuczi Péterné Kinga keze munkáját dicséri. A lányok hetek óta készülnek az előadásra. Ha az időjárás is lehetővé teszi, mindkét műsorukat bemutatják a történelmi fesztiválon. A történelmi táncegyüttest kétszer is láthatjuk a 16. Kőszegi ostromnapok péntekén, augusztus 4-én a Jurisics téren: 16.30-tól reneszánsz táncokat adnak elő; este pedig – 21.30-tól – tűztáncprodukciójukkal szórakoztatják a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában