vaol.hu podcast

2023.08.01. 07:00

Biztonságosan végigmehetünk a városon - Podcast beszélgetés dr. Pilis Gáborral, Vas Vármegye Rendőr-főkapitányával

Óvári Gábor

Forrás: VN

Rendészeti területen dolgozók esetén van némi létszámhiány, de a közterületi jelenlét biztosított, a lakosság szubjektív biztonságérzete Szombathelyen meglehetősen erős. Dr. Pilisi Gábor ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a rendőrség közterületi jelenléte átlag feletti, ami stabil biztonságérzetet ad, bárki nyugodtan végigsétálhat a városon, akár éjjel is. Az emberek bizalma a rendőrökkel szemben erős, a többség elégedett a munkájukkal. Erről is beszélgettünk podcast adásunkban dr. Pilisi Gáborral, Vas Vármegye Rendőr-főkapitányával.

Ritkán történik olyan eset, ami ezt rontaná, hisz a bűnelkövetőket sok esetben rövid időn belül felelősségre vonjuk. Az önkormányzatoktól érkező visszajelzések és a jó együttműködés is ezt támasztja alá. A többi rendvédelmi szerv mellett a rendőrség is folyamatosan toboroz. Az állomány létszámának alakulásáról megtudtuk, hogy a feltöltöttség Vas vármegyében 90 százalék feletti, rendészeti területre várják leginkább a jelentkezőket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában