Áradás

2023.08.08. 15:10

Burgenlandban sem volt könnyű - Németújváron homokzsákokkal védekeztek a víz ellen

Nem kizárólag Vas vármegyében okozott jelentős problémát a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék következtében kialakuló árvizek. A szomszédos Burgenlandban is küzdöttek az áradások ellen.

Horváth László

Forrás: ORF

Burgenlandban a hétvégén több mint 1100 tűzoltó volt szolgálatban, hogy eltüntessék a viharok nyomait. Gyanafalva (Jennersdorf) Németújvár (Güssing) és Oberwart (Felsőőr) járásokban túlnyomórészt pincéket szivattyúztak ki, kidőlt fákat távolítottak el és járműveket mentettek. A nagyobb patakok mentén fekvő településeket – mint például Strem, Pinka és Szék (Zickenbach) – különösen sújtotta az árvíz. Németújváron például homokzsákokkal védekeztek az ár ellen.  

Forrás: ORF

Bár a helyzet folyamatosan javul, a katasztrófavédelem szerint a patakok környékén továbbra is óvatosságra van szükség, mivel még mindig nagy mennyiségű víz folyik le rajtuk. Mindezek mellett a talajvíz is gondot okoz. Több helyen pedig földcsuszamlások fenyegetnek. 

Ausztria más tartományában is jelentős károkat okozott a vihar. Stájerországban és Karintiában több településen ki kellett menekíteni az ott lakókat. Karintia tíz járásából ötöt tartott fogva a víz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában