Nyári tábor

2023.08.28. 16:30

Celldömölkön táboroztak a református gyerekek

Sikerrel zárult a napközis tábor, végéhez közelednek a parókiaépület korszerűsítési munkálatai - mozgalmas nyarat tudhat maga mögött a Celldömölki Református Egyházközség.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

A bibliai bölcsesség volt a témája a Celldömölki Református Egyházközség által szervezett tábornak: egy héten át 22 gyermekkel négy felnőtt foglalkozott. Az áhitatok és vallási témájú foglalkozások mellett jutott idő játékra, és egy keszthelyi kirándulásra is – tudtuk meg Major Lehel lelkésztől, aki lapunknak elmondta azt is: nagy összefogásnak köszönhetően a befejezéséhez közeledik a parókiaépület fűtéskorszerűsítése. A régi, 30 éves gázkazán nem volt gazdaságos. Most egy cserépkályhát építettek, amit rákötnek a központi gépészeti rendszerre. A beruházás a hívek adományiból, az egyházmegye és a város támogatásával valósul meg. Celldömölkön önkormányzata a júliusi testületi ülésen kétszázezer forinttal hozzájárul a hőcserélével történő összekötéséhez.  

Major Lehel a gyülekezet negyedik megválasztott lelkésze.  Mintegy hatszáz tagjuk van, számukra az istentiszteleteken kívül konfirmációi előkészítő foglalkozásokat, az iskolákban hittan-, biblia-, és presbiteri órákat, nőszövetségi alkalmakat, énekkari próbákat tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában