Munkálatok

2023.08.10. 07:00

Csak hadd nőjenek a fák - Tisztítják, rendbe teszik Csepregen a külterületi utakat

Folyamatosan tisztítják meg a külterületi utakat az elburjánzott növényzettől. Ez talán visszaszorítja az illegális szemétlerakást is.

Horváth László

Horváth Zoltán polgármester instruál

Fotó: Dr. Tarsoly Ádám

– Meglehetősen nagy külterülettel rendelkezik városunk, az itt futó utak karbantartása nem kis feladat – kezdte Horváth Zoltán polgármester. – A cél az, hogy eltávolítsuk az útra benőtt bokrokat, oda nem illő növényzetet, kitisztítsuk a vízelvezető árkokat. Ligetesítünk, így pedig a szép és egészséges fák tudnak nagyra nőni. 

A polgármester kiemelte, a közelmúltban a Bene-hegyi tó tulajdonosváltása megtörtént, a Pócza család pedig nagy erővel fogott bele a tó környékének megszépítésébe. A városvezetés úgy döntött, hogy ehhez kapcsolódon rendbe teszi a még lezárt gáthoz vezető Ruzsa-hegyi utat. Azután haladnak sorban, az év végéig sorra kerülnek a Bük és Szakony felé vezető utak is. 

– Az utóbbi időben a külterületen is kiépült a kamerarendszer, visszaszorult az illegális szemetelés – folytatta Horváth Zoltán polgármester. – Bízunk abban, hogy a tiszta környezet még inkább visszaszorító hatású lesz, és a felénk járó bakancsos turisták, kirándulók szép helyeken barangolhatnak és szép emlékeket visznek haza városunkról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában