Ötven éve szentelték pappá

2023.08.07. 16:00

Díszpolgári címmel ismerték el Sajtoskál plébánosát - fotók

Díszpolgári elismerést adtak át és hajnalig mulattak a sajtoskáliak a szombati falunapon.

Tömböly Ágnes

Forrás: Sajtoskáli önkormányzat és Koszorú Milán

Hagyományosan szentmisével kezdődött a falunap a településen. Megáldották az új kenyeret, majd Haller Imre polgármester köszöntője után Szabó Miklós plébánosnak Sajtoskál díszpolgári címét nyújtotta át.

- Szabó Miklóst 50 éve szentelték pappá, aranymiséjét a múlt hónapban tartották. Az eltelt fél évszázadból 32 éve a sajtoskáli közösséget szolgálja – tudtuk meg Haller Imrétől.

A falubelieket ezt követően ebéddel várták, 13 órától pedig a Pannon Cigányzenekar tagjai nótáztak. A gyerekeket arcfestéssel, lufihajtogatással és ugrálóvárral is szórakoztatták, a színpadon pedig egymás után következtek a zenés-táncos produkciók: a Pápai Musical Stúdió, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei és a Köszi szépen! rockegyüttes tagjai is felléptek. Ezúttal retró-műsorral rukkolt elő a budapesti Maya trió operett és nosztalgia csapata, az este sztárvendége a Kredenc együttes volt. Az eső sem vette kedvét a sajtoskáliaknak: hajnali három óráig tartott a mulatozás, amihez a talpalávalót a Gin Tonic zenekar adta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában