Tűzeset

2023.08.16. 17:06

Erkélyen hagyott cigarettától gyulladhatott ki egy társasház a szomszédos vármegyében

Hatodik emeleti társasházi lakás erkélyén, egy négyzetméteren berendezési tárgyak égtek hétfőn délután Győrben, a Verseny utcában. A győri hivatásos tűzoltók vízsugárral visszahűtötték az izzó részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Vaol.hu

A tűzesetek túlnyomó része kis odafigyeléssel megelőzhető lenne. A lakástüzek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza - írja a Katasztrófavédelem.

A dohányzás gyakori a tüzek előfordulásánál. Azt tanácsolják, hogy mindig győződjünk meg róla, tényleg eloltottuk a cigarettát és ne dohányozzunk az ágyban! A társasházban lakók gyakran az erkélyen gyújtanak rá. Ott is használni kell tűz és hőálló anyagból készült hamutartót. Még biztonságosabb, ha zárható a teteje, így a szél nem tudja kifújni a parazsat belőle.

- Ezen felül igyekezzenek minél kevesebb éghető anyagot tárolni az erkélyen, mert egy nem megfelelően eloltott cigarettacsikk miatt sokkal könnyebben meggyulladhatnak a közelben lévő textilek, bútorok és a lakásra is sokkal gyorsabban átterjedhet a tűz - hívják fel a lakosság figyelmét a tűzoltók. A Katasztrófavédelem kiemelte, hogy a társasházban élők nem csak saját, hanem szomszédaik értékeit és életét is veszélybe sodorhatják egy ilyen figyelmetlenséggel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában