Sürgős változtatás a helyzeten

2023.08.11. 19:37

Ferenczy Balázs: Ez Szombathely belvárosának egyik szégyenfoltja

Lehangoló képet nyújt Szombathelyen a Thököly Imre utcai biciklis aluljáró - erről készített videós tartalmat Ferenczy Balázs a közelmúltban.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Emlékezetes, hogy 2019 őszén a Kétfarkú Kutyapárt aktivistái festették le a Thököly Imre utcai biciklis aluljáró falait. Majd 2021-ben az utcaművészeti fesztivál során tovább dekorálták a falat. Ma nehéz megmondani: mi az, ami a városi program során került fel, és melyek azok az "alkotások", amiket azóta graffitiző fiatalok heccből firkáltak fel. A felület ugyanis szinte kínálja magát: sokaknak tűnhet úgy, itt megengedett a graffitizés. 

Töredezett lépcsők és útburkolat

A falfirkák kaotikus összképét is felvillantotta közösségi oldalán megosztott videóbejegyzésében Ferenczy Balázs, aki szerint jelenleg a belváros egyik szégyenfoltja a kerékpáros aluljáró. A töredezett lépcsőket és útburkolatot, az elhajított szemetet és a rozsdás foltokkal, sűrű pókhálókkal tarkított mennyezetet is megmutatta. - A karneválig ezen azért változtatni kellene - mondta Ferenczy Balázs, aki minden lokálpatriótát arra bíztatott: találják ki közösen, hogyan lehetne a helyzeten változtatni. 

Pénteken jártuk körbe a helyet: a területről eltakarították a szemetet, a témaparkra pedig a Savaria Történelmi Karnevált jelző zászlók is kikerültek.  

Ferenczy Balázs videóját ITT nézheti meg!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában