Egyre több a tűzoltók feladata

2023.08.05. 12:46

Folyamatosan érkeznek bejelentések vízelöntésekről a Rába mentén

A reggeli beszámoló óta is folyamatosan érkeznek bejelentések vízelöntésekről a Rába mentén. Jelenleg 5 helyszínen folynak a munkálatok, ahol házakat vett körbe a megáradt folyó, helyenként a csapadékvíz-elvezetők teltek meg esővízzel, majd árasztották el az ingatlanok udvarát.

Vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

A reggeli óráktól kezdve összesen 8 helyszínre riasztották a Vas vármegyei tűzoltó egységeket. Egy esetben kidőlt fát számoltak fel Alsószölnökön, míg több településen ingatlanokat védtek a vízbetöréstől, lakókat mentettek a házukat körbevett csapadékvíz fogságából. Gasztony településen öt lakóházat vett körbe a belvíz, a tűzoltók csónakkal járták körbe a területet. Csákánydoroszlón, a Dózsaligetben hat családnak kellett átmenetileg elhagynia az otthonát, amit a megáradt folyó veszélyeztetett, míg egy séi családi ház pincéjében is felgyülemlett az esővíz - tájékoztat közleményben a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

A kárhelyszíneken a vízeltávolításhoz szivattyúkat használnak az egységek a védekezéshez homokzsákokat töltenek és nyúlgátat építenek a vízbetörések ellen védekezésképp. A vármegyében több olyan őrségi bekötőút került lezárásra, amelyet a Rába folyó keresztez. így többek között a 74172 -es számú felsőmaráci bekötőút, a 7451-es számú Magyarszombatfát és Őriszentpétert összekötő, a 7453-as számú Őriszentpéter és Rönök közötti, a 7454-es Vasszentmihály és Felsőszölnöki, a 7461-es Rátót-Rábagyarmat-Csörötnek közötti, a 74182-es szakonyfalui bekötő, a 8708-as Körmend és Pinkamindszent közötti, a 87113-as pinkamindszenti bekötőút, a 7452-es Csákánydoroszló és Vasalja közötti, valamint a 7446-os számú Nádasd és Csákánydoroszló közötti út. Mielőtt útnak indulnak tájékozódjanak az aktuális útlezárásokról.  

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában