Hatalmas megőrülés

2023.08.05. 19:45

Gallok, vikingek, kőkorszaki szakik, "Sánta Mária", valamint Lali és Csoki a Vadása Derbin - fotók

Ilyen nincs, és mégis van - mondta egy mellettünk álló hölgy a hegyhátszentjakabi Vadása Derbin, aki csak ámult és bámult a résztvevők kreativitásán. És valóban: a Vadása Derbi olyan program, ahol együtt szórakozik a gall, a viking, a két kőkorszaki szaki, a Jedi-lovag, Linda, a nyomozólány, az osztrák tehenészfiú, Lali és Csoki az Üvegtigrisből, "Sánta Mária", Harry Potter és a Mikulás. Egészen biztos, hogy nem teljes a sor, hiszen huszonkilenc csapat nevezett idén, mindegyik népes legénységgel.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Még a csillagos ég sem szabott határt az ötleteknek a Vadása Derbin, és ez most nemcsak a kreatív járgányokra volt igaz, hanem a jelmezekre is: szuper maskarákat öltöttek a versenyzők, a nézők nem győzték őket fotózni.    

A Vadása Derbit hatodik alkalommal rendezte meg a Szentjakabi Ifjúsági és Kulturális Egyesület. A szervezet alelnöke, az egyik főszervező, Kropf Boglárka mesélt az idei programról. Huszonkilenc csapat érkezett a derbire ebben az évben, szinte még az utolsó pillanatban is változott az induló egységek névsora. Zalából, valamint Veszprém és Győr-Moson-Sopron vármegyéből is szép számmal neveztek a futamokra, de a helyiekben sem kellett csalódni. Az egyik csapat például Pankasz egyik jelképét, a szoknyás haranglábat jelenítette meg járgányán. Extra volt, majdhogynem teljesen olyan, mint az igazi, csak kisebb változatban. 

A csapatok négy futamban - gyorsaságiban, szlalomban, kis meglepetés futamban és showműsorral kiegészített futamban - versenyeztek, de a rendezvény közösségi oldalán online szavazást is indítottak a szervezők a közöségdíjért.   

A fürdőkád és a fémhordó soha nem megy ki a divatból, már ami a járgányokhoz felhasznált építőelemeket illeti. Ez egy jól bevált konstrukciói - mondta a szpíker is. Előfordult, hogy egy-egy szuperjárgány igencsak felgyorsult a tó melletti partoldalban: volt, aki megoldotta a fékezést és a megállást rutinból, de volt olyan is, amikor a fék hangját hallani lehetett ugyan, de a hatását látni és érezni nem igazán. Így történt, hogy a varázslógyerek, Harry Potter is nekiütközött a gumifalnak, hiába volt mindenféle hókuszpókusz, bájital. 

Az Üvegtigrisben Kakszi Lajos, alias Lali utazott természetesen, Csoki - Turbók Imi - lőtávolból követte.  Ízirájder, öcsém! - kiabálta. 

Egy "ízi" életérzés, egy laza nyári őrület volt a Vadása Derbi idén is, mégpedig a legjavából. Még a szomorú időjárás, a szemerkélő eső sem tudta elvenni a kedvet a nevetéstől.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában