Célba ért a szállítmány

2023.08.09. 18:00

Gyorsan jött a segítség - Talicskákat, lapátokat küld a Szombathelyi Egyházmegye az árvízkárosultaknak - fotók

Az árvízi károk felszámolásához kért segítséget a szlovéniai Mačkovci (Mátyásdomb) plébánosa kedden a késő esti órákban. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász rögtön az ügy mellé állt: másnap délután célba is ért a fertőtlenítőszerekből, talicskákból, lapátokból álló szállítmány.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Története legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtja Szlovéniát: hatalmas károkat okozott, életeket követeltek a heves esők a szomszédos országban. Számos kedvelt turisztikai célpont elérhetetlenné vált, és továbbra is veszélyt jelentenek a fölcsuszamlások.  

A határ túloldalán lévő Mačkovci (Mátyásdomb) plébánosán keresztül kért segítséget Kissné Köles Erika nemzetiségi szlovén szószóló Bodorkós Imre atyától, Szentgotthárd plébánosától az árvízi károk felszámolásához. Néhány órán belül érkezett a válasz és a segítség: a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász egymillió forintos gyorssegélyt ajánlott fel - két raklapnyi fertőtlenítőszert, lapátokat, talicskákat vásároltak a bajbajutottak számára, a szállítmányt Szentgotthárdon adták át szerda kora délután. A segélyszállítmányt Dejan Horvat atya, Markovci plébánosa juttatja el Koroška régióba, Prevalje településre.

Forrás: VN

Bodorkós Imre lapunknak elmondta: gyűjtést is szerveznek az árvízkárosultak javára. Voltak, akik már reggeli misén jelezték: összefognak és összeadják egy talicska árát. A következő nap adományait a szombati szentmisén adják át Muraszombat püspökének.  

– Nagyon gyorsan hatalmas összefogás alakult ki. Ha van valami jó a rosszban, akkor ez az – fogalmazott Bodorkós Imre, aki szerint ezek után még intenzívebbé, még személyesebbé válhatnak a határon átnyúló kapcsolatok.

Forrás: VN

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában