Fejlesztés

2023.08.28. 17:30

Hatalmas lépés a kis vasi falu életében - Megújult a Kapuvár-Beled-Celldömölk összekötő út településen áthaladó szakasza

Mintegy két kilométer hosszan megújult a Kapuvár-Beled-Celldömölk összekötő út Kenyerin áthaladó szakasza. A hivatalos átadót a hétvégi falunapon tartották.

Cseh-Egyed Bernadett

A falu lakói együtt örülnek az új útnak

Forrás: Ohr Tibor

Az összekötő út hálózati jelentőségét az adja, hogy Celldömölk térségéből ez az út biztosít kapcsolatot az M86 autóúthoz, valamint Győr-Moson -Sopron vármegye nyugati részébe. A kivitelezési munkálatok április elején kezdődtek, a felújítás során a lokális burkolathibák kijavítása és a korábban épült, megsüllyedt közműnyomvonal helyreállítása után új melegaszfalt burkolat épült a szakaszon, az érintett négy buszmegálló szintén új pályaszerkezetet kapott és a fellépő szigetek is átépültek. A felújítást az árkok tisztítása, padkák feltöltése, aknafedlapok szintbe emelése, a burkolatjelek felfestése és a kopott jelzőtáblák cseréje zárta. Az útfelújításhoz kapcsolódóan a Vasivíz ZRt. Is komoly rekonstrukciót végzett az érintett szakaszon: kicserélték a csatorna- és az ivóvíz bekötéseket, új csatornafedeleket helyeztek el. 

Nagyon nagy lépés ez a falu életében - mondta  Svedics Tibor polgármester, aki megválasztása óta szorgalmazta ezt a fejlesztést. Hozzátette: a korábbi utat nem ekkora forgalomra tervezték, nagy szükség volt a beruházásra. Továbbra is problémát jelentenek azonban a gyorshajtók: az ügyben már tárgyalást kezdeményezett Celldömölk rendőrkapitányával, továbbá szeptember közepén egy napelemmel működő figyelemfelhívó táblát is elhelyeznek a szakaszon a következő felirattal: Lassítst! 50 kilométer/óra. - Addig kell határt szabni a gyorshajtóknak, amíg tragédia nem történik - húzta alá a polgármester. 

Az út több mint 400 millió forintnyi uniós forrásól újult meg. Az átadón Ágh Péter országgyűlési képviselő emlékeztetett: korábban számos fejlesztés valósult meg a kormány Magyar falu programja révén Kenyeriben. Az egyik átadás alkalmával fogalmazódott meg az új közös cél, a településen áthaladó út felújítása. - Ez fontos az itt élőknek és fontos Észak-Vasnak is, hiszen Celldömölk térségéből ez az út biztosít kapcsolatot az M86 autóúthoz, valamint tovább Győr-Moson -Sopron megye nyugati részébe. Mindez komoly eredmény, amely által nem csupán a település közlekedési lehetőségei, hanem az arculata is szebb lett - húzta alá a képviselő.   

 A hőség ellenére végig kitartottak a falubeliek szombaton: délelőtt veterán autós-motoros találkozó nyitotta a programok sorát, a gyerekeket többek között arcfestés és ugrálóvár várta, délután a kulturális programoké, este pedig a bálé volt a főszerep.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában