2023/2024

2023.08.31. 20:06

Hivatalosan is megnyílt a tanév - Az egyházi fenntartású iskolákban szentmisével kötötték össze az ünnepséget - fotók

Hivatalosan is megkezdődött a 2023/2024-es iskolai tanév: sok intézményben szerdán és csütörtökön tartottak tanévnyitó ünnepséget Vas vármegyében.

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

A celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskolában 56 első osztályos kezdte meg tanulmányait: szerdán a tanévnyitó ünnepségen őket külön köszöntötte Czupor Attila igazgató. Szólt arról is: a jövőre 30. születésnapját ünneplő intézmény az idei tanévben teljessé vált. Tizenhat osztályba 345 tanuló jár. Szombathelyen hagyományosan rendeztek városi tanévnyitó ünnepséget: az eseménynek ezúttal a Nagy Lajos Gimnázium adott helyet. Dr. Nemény András polgármester – aki az intézményben érettségizett – a tanulókhoz szólva hangsúlyozta: – Ez most a ti időtök, éljétek meg minden percét szívből, és rakjátok el az élményeket olyan helyre, ahonnan bármikor elő tudjátok hívni, amikor szükségetek lesz rá. 

Vigyázzatok az itt kötött bartáságokra, mert ezek a legőszintébbek – mondta. A tanárokhoz fordulva pedig kiemelte: – Idegen emberek gyermekét vezetni az úton hatalmas felelősség. Köszönöm, hogy kitartanak, és minden nehézség ellenére itt vannak. Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: – Az iskola ereje nem a falakban, hanem tanáraiban, tanulóiban, az emberben van – tette hozzá. Megtudtuk azt is: a gimnáziumban 586 tanuló kezdi meg a tanévet, közülük 139-en kilencedik évfolyamosok. A körmendi Boldog Batthyány László Katolikus Iskola a harmadik tanévet indítja a Szombathelyi Egyházmegye fenntartásában, 239 diáknak csengetnek be szeptember elsején. 

Két első osztályban 42 kisdiák kezdi meg tanulmányait. A tanévnyitó ünnepséget az Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban tartották szentmisével egybekötve. Kiss László esperes-plébános, az iskola lelkésze köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, majd Kiskós Kitti igazgató mondott beszédet. Az iskola idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, így számos programmal készülnek a következő hónapokban. – Minden híreszteléssel szemben tanulni jó, társakkal együtt lenni jó, mindebben biztonságos vezetést kapni jó, otthon mindezt megosztani jó, dolgozni, alkotni igenis jó – idézte Pécsi Rita tanár, neveléskutató szavait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában