Belakták az épületet

2023.08.12. 09:00

Kötélugrók tábora Répcelakon - Az első olyan nagy siker volt, hogy lett második is - fotók

Újabb tábornak adott otthont a művelődési ház és könyvtár. Ezúttal a Répcelaki Kötélugró Klub tagjai és ölbői vendégeik lakták be az épületet.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Gombos Diána óvodapedagógus 2017-ben honosította meg Répcelakon a kötélugrást, amikor a városba került a szakmai gyakorlatra. Bár Sárváron él, azóta is szívesen jár a kisvárosba, hogy heti egyszer átmozgassa a Répcelaki Kötélugró Klub tagjait. A klubvezető első alkalommal tavaly, tanítványai unszolására hirdette meg az ugróköteles tábort. 

Annak ellenére, hogy – mint bevallotta – kezdő táboroztatóként aggódott a program sikere miatt, olyan jó hangulatban és zökkenőmentesen telt el az az öt nap, hogy idén is vette a bátorságot, és újra meghirdette a tábort a répcelaki és az ölbői klubtagság számára. A táboroztatásban nincs egyedül, egykori csapattársa, Kovács Mirella tavaly és idén is nagy segítségére volt a programok lebonyolításában. A két táborvezető Dia szülőfalujában, Gersekaráton a helyi ugrókötélcsapat edzésein ismerkedett meg.

A mindennapos átmozgató edzéseken a kötelezés minden fajtáját variálják: vannak saját köteles és hosszú köteles gyakorlatok, de ugrálnak öszszefűzött kötelek fölött, kézen, lábon, sőt még fenéken is. A sport mellett jutott idő persze az egyéb kikapcsolódásra is, a hét során quadoztak és emlékpólókat is gyártottak a lányok. Mivel a táborba sokan érkeztek Ölbőről, csütörtökön városismereti vetélkedőt is tartottak, hogy a gyermekek még jobban megismerhessék Répcelakot. 

A városi kalandozást pizzázás, közös filmnézés és a művelődési házban való közös ottalvás követte. Az edzéseket vendégek is színesítették: szerdán a gersekaráti ugrókötélcsapat járt náluk, pénteken pedig egy vendégedző tartott állóképességi és erőnléti edzést a kötélugróknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában