Családok versenye

2023.08.18. 12:54

Matracos tolás, toronyépítés, családi szétrúgás - Családok vízi csatáztak a Tófürdőn

Immár 15. éve rendezték meg a családok versenyét a szombathelyi Tófürdőn.

Sütő Dániel

Forrás: Sport is Ifjúsági Iroda

SZMJV Sport és Ifjúsági Iroda szervezésében immár 15. éve rendezte meg a családi napját, a családok versenyét anya gyermekével és apa gyermekével kategóriákban a csodálatos környezetben fekvő tiszta vízétól ismert Tófürdőn.

Varga Jenő versenyigazgató a megnyitójában kiemelte, hogy a verseny idejére felnőtt anyuka Indulhat ismerős gyermekkel is, hogy a játékos kedvű gyerekek ne maradjanak le a közös játék öröméről.

3 versenyszámban mérték össze tudásukat a szülők gyerekükkel. A Toronyépítésnél l a szülő a vállára veszi gyermekét és ott a gyermek egyensúlyozva minél tovább vállon maradjon. Ebben a versenyszámban sorra dőltek meg a Tófürdő rekordok. Az új fantasztikus rekordot a Patikás Attila apa gyermekével Patikás Attila Gézával a második kísérletében állította fel. Az új városi rekord 5 perc 25 másodperc lett. Fantasztikus élmény volt látni, ahogy apa együtt küzd gyermekével a medencében. Második versenyszám a Matracos tolás volt, ahol a gyermeket kellett tolni a matracon, 17 méteren. Az utolsó versenyszám a családi szétrúgás volt.

A rendezvény végén Varga Jenő az SZSE elnöke kihirdette, hogy melyik család érdemelte ki a legsportosabb család címet a XV. Családi napon. A címet Angliából érkező Dongó Eszter- Kocsis László és négy gyermekük Eliza, Gréta, Martin, Kende érdemelték ki. A tavalyi címüket megvédték idén is.

Eredmények:

Matracos tolás:

Anya gyermekével:

1. Dongó Eszter- Kocsis- Dongó Gréta 2. Andorkó Edit- Németh Ádám

3. Hende Zsuzsanna- Fazekas Adél 3. Kovács- Kiss Edit- Kovács Izabella

Apa gyermekével:

1. Kocsis László- Kocsis- Dongó Eliza 2. Takács Zoltán- Takács Panna

3. Szántó István- Szántó Lili

Toronyépítés:

Anya gyermekével:

1. Eszter Dongó- Kocsis- Dongó Gréta 2. Mihály Andrea- Jakab Flórián

3. Németh Vastag Helga- Németh Gréta

Apa gyermekével:

1. Patikás Attila- Patikás Attila Géza 2. Takács Zoltán- Takács Panna

3. Kocsis László- Kocsis- Dongó Martin

Családi szétrúgás:

1. Péter Balázs- Péter Panna 2. Kocsis László- Kocsis- Dongó Kende

3. Szántó István- Szántó Lili

Szombaton 14 órától Exatlonnal (6 korcsoportban) és Erős Ember versennyel - kézi szorítóerő a legerősebb markú embere címért - és medicin rollerrel folytatódik a város XV. Strandsportnapok rendezvénysorozata a szombathelyi Tófürdőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában