Összejövetel

2023.08.30. 14:06

Megint összejött a Deák utca népe Vépen

2020 augusztusa óta, amikor csak tehetik, évente egyszer összejönnek szomszédolni a Deák utcaiak. Az idén három házaspár vállalta az előkészületeket: 15 kiló sertéshúsból, 10 kiló krumpliból, egy-egy kiló fehér- és sárgarépából készült a krumpligulyás.

Tóth Katalin

Horváth Péter és felesége, Dobos Dorina; Török Sándor és a felesége, Teréz, valamint Szalai Gábor (Egon) és párja, Rózsa Ildikó kínálták a kóstolót.

Forrás: Tóth Kata

Az ételt vargányával, saját kezűleg gyártott csipetkével bolondítottak meg. Fokhagyma mindenképpen kellett bele, az a magyar ízvilág nélkülözhetetlen, intenzív fűszere, magyarázta ottjártunkkor Szalai Gábor, a főszakács. Mindenki hozzájárult az alapanyagok megvásárlásához. A főzéshez pedig már péntek este előkészültek. Az édes-sós süteményeket, italokat a családok maguk vitték. A biztonság kedvéért sátrat állítottak a focipálya mellé, hátha eső lesz, végül a forróságban beköltözött a társaság a fenyők alá. A helyi pékségben dolgozó Habda Bálint nyolc kiló kenyeret készített és ajánlott fel az alkalomra – a friss kenyérrel még jobban esett a kiadós gulyás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában