Végeztek az utolsó szakasszal is

2023.08.23. 13:46

Megújult a Fő utca - Aszfaltozás saját forrásból Chernelházadamonyán

Az elmúlt négy éven az összes önkormányzati utat elfelújították Chernelházadamonyán. Az utolsó szakaszon, a Fő utcában a napokban végeztek.

Horváth László

Forrás: VN

- A Fő utca chernelházai szakaszát tavaly újítottuk fel, idén damonyai rész következett – tájékozatott Horváth Károly polgármester. – Az utcában két évtizede építették ki a szennyvízhálózatot, az út több helyen meg is süllyedt. Ráfért már az aszfalt cseréje, a padka rendbetétele. Bízunk benne, hogy a felújított, közel négyszázméteres szakasz további húsz évig szolgálja majd a helyieket.

Horváth Károly nem kis büszkeséggel elmondta, az elmúlt négy évben az összes önkormányzati utat rendbe tették. A mostani beruházás költségét a település a saját költségvetéséből fedezte. Köszönhető ez annak, hogy például a temetően az urnafal megépítésére, az előtte lévő tér kialakítására, valamint a kerítés kapujának cseréjére a Magyar falu program keretében mintegy 12 millió forint támogatást nyertek el. Ugyanebből a programból jutott forrás a játszótér korszerűsítésre. Az így megmaradt pénzt fordították aszfaltozásra.

Chernelházadamonya az elmúlt években többször is sikerrel szerepelt a Magyar falu program pályázatain. 2020-ban új falubusszal gyarapodott a település. 2022-ben pedig univerzális, eszközhordó munkagépet, traktor vásárolhattak. Ezzel a gépel tartják karban a falut körbevevő árvízvédelmi töltésrendszert.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában