Beruházás

2023.08.21. 21:00

Megújult a közösségi ház teteje Nemescsón – A Magyar falu programban pályáztak

A Magyar falu program Falusi Civil Alapjából jutott támogatáshoz a Tézsula Hagyományőrző Egyesület. Közösségi házuk új tetőt kapott, amelyre napelemek kerültek. Augusztus 19-én, az új kenyér ünnepén hagyományos ételeket kóstoltattak, akkor volt a hivatalos átadó.

Tóth Katalin

Fotó: Ohr Tibor

Egyesületi házuk a ’70-es években épült, ráfért a felújítás, amelyre ezúttal több mint 6,9 millió forintot nyertek. Tavalyelőtt, ugyancsak a Magyar falu programban belül újult meg az épület, akkor közösségi teret alakítottak ki a házban, tudtuk meg Majer Tiborné egyesületi elnöktől, aki elmondta még: egy másik pályázaton helyi ételeket bemutató receptes könyv, valamint helytörténeti kiadvány megjelentetésére is sikeresen pályáztak.

Ágh Péter országgyűlési képviselő a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott: – A Nemescsói Tézsula Hagyományőrző Egyesület a vármegye legerősebb helyi közösségei közé tartozik. Kormányzati támogatásból most újabb fejlesztést valósíthattak meg közösségi házuk tetejét érintően. Emellett kiadványokkal is a nagyközönség elé álltak, hogy bemutassák munkájukat és a helyi ízeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában