Segítség

2023.08.08. 17:37

Mosolytáska akció: könnyebb legyen az iskolakezdés!

Használt, de jó állapotú iskolatáskákat és tanszereket gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat, hogy könnyebbé tegyék az iskolakezdést a nehéz sorsú családok számára. Szombathelyen a Margaréta utcai központba várják a felajánlásokat.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Nem sokkal érkezésünk előtt egy négygyermekes család két fiú és két lány iskolatáskát vitt haza boldogan - meséli Asbóth Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának vezetője, aki gyorsan hozzá is teszi: sok a rászoruló. Vannak, akik ugyan dolgoznak, de az iskolakezdés megterheli a családi kasszát, így szépen csendben, szerényen jelzik: jól jönne a segítség.  

Nagy ünnepek idején, főleg karácsonykor, indul meg az emberek adakozó kedve. A rászorulóknak azonban egész évben szükség van segítségre - hangsúlyozza Asbóth Mária. Tartós élelmiszerre, tisztálkodó- és takarítószerre, pelenkára, női higiéniai termékekre mindig szükség van, a pénzadomány egy részét pedig rendszeresen gyógyszervásárlásra fordítják.  

Az iskolatáskákat - az egyéb felajánlásokkal együtt - a Margaréta u. 1. szám alatti máltai székházba várják keddenként délelőtt 9-12 óra, délután 14-17 óra között. Augusztus 21-től az iskolákban is gyűjtik a táskákat, azok az egyik futárszolgálat segítségével jutnak majd el a szeretetszolgálat helyi csoportjaihoz.  

© Cseh Gábor
Forrás: Cseh Gábor

Augusztus 23-tól 26-ig személyesen gyűjtik a tanszereket a szeretetszolgálat önkéntesei az Újvilág utcai hipermarketben, naponta 10-től 18 óráig. Ugyanitt 500 – 1500 – 3000 – 5000 és 10 000 forintos címletű segélykártyák vásárlásával is lehet támogatni a rászoruló gyerekek tanévkezdését, de ha valaki a Margaréta utcába viszi tanszereket, ott is szívesen fogadják. A felajánlásokból összeállított tanszercsomagokat először augusztus 29-én osztják ki a rászorulóknak, majd a készletek erejéig folytatódik az akció. 

Fontos, hogy az adomány tiszta és használható legyen. - Mi nem lomtalanító cég vagyunk, az emberi méltóságot a rászorulókban is tisztelni kell – vallja Asbóth Mária, aki a szervezet alapítójának, Kozma Imrének a hitvallását idézte: - Nekünk nem álláspontunk, hanem küldetésünk van.  

A Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja 3-400 családdal tartja folyamatosan a kapcsolatot. Az állandó rászorulók segítés és a tanévkezdés mellett mostanság az ukrajnai menekültekről való gondoskodás adja a legtöbb tennivalót az önkéntesek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában