Önérvényesítő sarok és családi kincskereső

2023.08.29. 16:13

Nagy volt a nyüzsgés az ÉFOÉSZ Vas megyei szervezeténekcsaládi napján

Első ízben szervezett családi napot az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) Vas megyei szervezete. Nagy nyüzsgésre érkeztünk kedd délután a Kámoni Arborétum látogatóközpontjába.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

Közkívánatra mentek a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai: bemutatták tűzoltóautójukat és benne felszereléseiket. Kitelepült és népszerű volt a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának standja: a vagyonvédelemről, az internet veszélyeiről játékosan tanulhatott, aki felkereste. Családi kincskeresővel, kézműves foglalkozásokkal és csillámtetoválással is készültek tagjaiknak a szervezők. Az önérvényesítő sarokban totót tölthettek ki a fiatalok – az ÉFOÉSZ fontos célkitűzése ugyanis az önálló életvitel segítése, az önérvényesítés támogatása. 

© Cseh Gábor
Fotó: © Cseh Gábor

Amíg a program tart, szól a zene, a családok kötetlenül szórakozhatnak – számolt be Juranovits-Racker Rita, a szervezet alelnöke. A családi napra 70-80-an regisztráltak, a kezdésre több mint hatvanan megérkeztek. Bentlakásos intézménnyel is aktív az ÉFOÉSZ vasi szervezetének kapcsolata: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza – Fogyatékosok és Időskorúak Otthona Iváncról is érkeztek 12-en. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában