Főzőverseny

2023.08.06. 19:40

Részeges nyúl és kapros túrós palacsinta - Tizennégy csapat főzött a Szajki-tavaknál - fotók

Tizennégy csapat főzött a Szajki-tavaknál megrendezett tizenkilencedik vármegyei főzőversenyen. Részeges nyúl, kapros-túrós palacsinta, vargányás szarvashátszín, marhapörkölt, babgulyás – készült minden, mi szem-szájnak ingere. És bár a bizonytalan időjárás meg a súlyos árvízhelyzet többeket megakadályozott a részvételben, a versenyt sikerrel megtartották.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A főszervezőtől, Doroszi Judittól megtudtuk: a főzőversenyre előzetesen huszonnyolc csapat regisztrált, de csak tizennégy érkezett meg. Néhányan a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt léptek vissza, mások árvizeknél segítettek a bajbajutottakon. Aki mégis eljött, kitartóan felépítette a sátrát, majd szépen be is rendezte. Reggel hét órakor álltak neki a főzésnek a csapatok, tíz óra környékén már finom illatok szálltak a levegőben. Közben ifjabb Kánya László zenélt, majd a helyi óvodások léptek fel. 

A főzőverseny zsűrijének vezetője Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke volt, munkáját Rozmanné Horváth Rita, Hosszúpereszteg község aljegyzője, valamint Czeglédi Ernőné Klári néni nyugdíjas szakácsnő segítették. 

Igencsak ízletes ételek készültek: vörösboros vaddisznó pörköltet, részeges nyulat, kapros túrós palacsintát, töltött káposztát, házi rétest, babgulyást, marhapörköltet, erdőkerülő sertéspörköltet, fügemártással kínált, fokhagymával tűzdelt vadnyulat, sült kolbászt, csülkös körömpörköltet, vargányás szarvashátszínt és fácánlevest is kóstolhatott a zsűri. 

A legfinomabb vadételt a csényei Bikavér csapata készítette, a legjobb levest az Egervölgyi betyárok, a legízletesebb főételt pedig Nemeskeresztúr Község Önkormányzatának csapata. A legkülönlegesebb főétel címet az Egyházasrádóc Baráti Kör kapta, a legfinomabb marhát Mikosszéplak Csürhe Bandája főzte, a legjobb halat pedig a Csabrendek- Sümeg Sporthorgász Egyesület. Rétesben a Csehi Csipet Csapat volt a nyerő, a legfinomabb süteményt Bögöte Község Önkormányzatának csapata készítette. A legszebb sátornak járó díjat a Csipkereki Huncutkák vitték el. A főzőversenyt színvonalas műsor kísérte, a rendezvényt a Potyautasok fellépése zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában