Köszöntő

2023.08.25. 09:00

Szépkorút köszöntöttek Répcelakon - Soós Feri bácsi kilencvenéves lett

Hétfőn újabb szépkorú lakóját ünnepelte – családja körében – a város. Soós Feri bácsi augusztus 21-én töltötte be 90. életévét.

Vaol.hu

Ünnepel a nagy család

Forrás: VN/Winkler Krisztina

A kapuvári születésű Feri bácsi 1958-ban kötött házasságot a répcelaki Horváth Anna Karolinával, akivel Répcelakon kezdték meg közös életüket. A gyermekkora óta dolgozó Soós Ferenc Répcelakon lovas kocsisként tette feladatait a helyi állami gazdaságban, majd a termelőszövetkezet alkalmazásába került, ahol állatgondozó, majd kocsikísérő lett. Közben otthon is kisebb gazdaságot létesített, lovakat, teheneket, disznókat tartott, és megtermelte mindazt, ami kellett az állatoknak, biztosította családja megélhetését. A faluban sokaknak segített, ha bármit fuvarozni kellett, szántani, vetni, boronálni, őt kérték. Feleségét 2011-ben veszítette el, de nem maradt egyedül, családja – három gyermeke, hét unokája és egy dédunokája – szerető gondoskodással veszi körül. A még ma is aktívan kertészkedő Feri bácsit az önkormányzat delegációja, Szabó József polgármester, dr. Kiss Julianna jegyző és Finta Brigitta szociális ügyintéző is felköszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában