Folyamatos a kiszállítás

2023.08.10. 13:08

Útban a szociális tűzifa a vasi településekre

Június végén megkezdődött és azóta is folyamatos a szociális tűzifa kiszállítása a vasi településekre - közölte a szombathelyi Erdészeti Zrt.

Vaol.hu

Németh Péter kerületvezető erdész az Acsád melletti rakodónál

Fotó: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

A közösségi oldalon közzétett bejegyzésből kiderül: az országos BM pályázat eredményeként a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-hez 3.540 köbméter szociális tűzifára érkezett igény. Vas vármegyében 105 nyertes településnek mintegy 94,2 millió forint értékben biztosítja a szervezet az 1 méter hosszú és 5-35 centiméter átmérőjű szociális célú, hengeres tüzelő alapanyagot.

Mint ismert, a 2011-ben indított szociális tűzifa programnak köszönhetően idén is belügyminisztériumi pályázati támogatással juthatnak szociális tűzifához az 5000 főnél kevesebb lakosú falvak, városok, hogy azzal a rászorulók téli krízishelyzetén enyhítsenek. Az érintett önkormányzatok nagy többsége évek óta az állami erdőgazdaságoktól szerzi be a programban nyert összegből a szociális tűzifát. 

Az önkormányzatok április 28-ig adhatták be igényeiket a belügyminisztériumi pályázatra, a Magyar Államkincstár szeptember 15-ig folyósítja a támogatásokat. A szociális tűzifaprogramnak köszönhetően országosan mintegy 200 ezer rászoruló háztartáshoz jut el 2024. február 15-ig a tüzelő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában