Árvízi károk megszólalókkal

2023.08.05. 16:23

Vali néniéknek is el kellett hagyniuk lakóházukat Csákánydoroszlóban, az áradó Vörös-patak már lépcsőjük aljáig ért

A körmendi Szomi Ferenc feleségével, Gyöngyivel édesanyját, Vali nénit és testvérét mentette a csákánydoroszlói Dózsaliget utcában, az áradó Vörös-patak ugyanis elöntötte a családi ház melletti területet.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

-Pénteken délután fél öttől fél nyolcig raktuk a homokzsákokat, mert tudtuk, hogy nagy víz várható, készülni kell. Közben jelzést kaptunk a Katasztrófavédelemtől is, hogy értesítenek bennünket, ha el kell hagyni a házat. Szombaton reggel jött is a telefon, hogy segítsünk kipakolni, addigra anyósom és sógorom már összekészítették a legszükségesebb holmikat. Most nálunk vannak Körmenden, még nem tudjuk, hogy mikor mehetnek haza. Korábban is volt olyan, hogy egy éjszakára el kellett hagyniuk a házat az áradás miatt, de most lehet, hogy hosszabb időről lesz szó - tudtuk meg Szominé Gyöngyitől, aki azt is elmondta: szerencsére anyósáék csákánydoroszlói házába még nem ment be a víz, bíznak abban, hogy ez így is marad. 

-  A kertben próbáltuk menteni a menthetőt, leszedtük a paradicsomot, kiszedtük a hagymát, hogy ne vesszen oda minden. Az ingatlant csak a szomszéd felől tudtuk megközelíteni, a ház bejáratánál erre esély sem volt - tette még hozzá Gyöngyi.

Vali néniék biztonságban vannak, rajtuk kívül még tucatnyi ingatlanból kellett kiköltözniük a lakóknak Csákánydoroszlóban. 

Kapcsolódó:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában