Megnyitó

2023.09.17. 21:37

2024 májusában nyit az oberwarti új kórház

Az oberwarti Kórház új épületének építése a végéhez közeledik, és terv szerint halad. Az épület, amely hivatalosan "Klinik Oberwart" néven ismert, fokozatosan veszi majd fel a működést. 2024 májusában költöznek át a betegek a régi kórházból.

Vaol.hu

Az oberwarti Klinika belső kialakítása augusztusban fejeződött be. A költségvetés és a határidő pontosan tartható - mondták pénteki sajtótájékoztatójukon. Hans Peter Doskozil kormányzó szerint februárban adják át az intézményt, március-áprilistól pedig megnyílik a nyilvánosság előtt. 

A következő hónapokban zajlik a próbaműködtetés. Az orvosi műszereket és az összetett épületgépészetet alaposan ellenőrizni kell - mondta Josef Strohmaier az Egészségügyi Szolgáltatótól. Különösen büszkék az épület architektúrájára. A folyosókat sok természetes fény éri, ami növeli az ellátottak és az orvosok komfortérzetét - hangsúlyozta Stephan Kriwanek, az Egészségügyi Szolgáltató vezetője.

Rák- és idegsebészeti osztály is nyílik majd az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában