Az ország minden szegletéből érkeznek

2023.09.03. 09:00

A huszonnyolcadik Rábamaratont szervezik meg

A Rába-maratont 1996-ban rendezték meg először, azóta minden évben megtartják a versenyt, amelyre az ország minden szegletéből, sőt külföldről is érkeznek résztvevők. Az idei megmérettetésre szeptember 9-én kerül sor.

Tóth Judit

A maraton a Rába legrégebbi és – a maga 76 kilométerével – egyúttal leghosszabb versenye is, amelyet mindig szeptember második szombatján tartanak meg. Ennek oka egyszerű: ekkorra véget ér a vízitúraszezon, így a túravezetők és az amatőr versenyzők jobban ráérnek, el tudnak jönni az ország minden tájáról, kiemelten a Duna melletti településekről. A maratoni verseny Somogyi László nevéhez köthető, aki az elmúlt évtizedekben sokat tett a rábai vízitúrázás népszerűsítéséért. 

Az idei, huszonnyolcadik Rába-maraton szeptember 9-én, szombaton 8–10 óra között rajtol el több futamban a szentgotthárdi Rába-hídtól. Időmérés a körmendi Bárkaháznál lesz, az időeredményeket a molnaszecsődi Bayou Bönhööö malomnál lehet érvényesíteni. Indulni túrahajókkal lehet, kajak egyesben és párosban, illetve kenu egyesben, párosban, hármasban és négyesben lehet nevezni a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában