Csúcs ez az iskola

2023.09.04. 07:00

A mesésen megújult iskola avatásával indult a tanév Szentpéterfán - videó, sok fotó

Vasárnap nem csupán a tanév kezdetét ünnepelték meg a településen, de egy 773 millió forintos projekt lezárultát és egy újabb, 300 millió forintos beruházás elindultát is. A tanévkezdésre elkészült projektnek hála az alsó és felső tagozatos iskola megújulva egy helyre, modern környezetbe költözhetett.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

Az ünnepség kezdetén a diákok egy külön erre az alkalomra írt dallal köszönték meg – horvát és magyar nyelven –, hogy iskolájuk megújulhatott: „Régi álmunk vált valóra, ünnep benne minden óra” – szólt a költemény. A meghívottak sorában foglalt helyet és köszöntőt mondott Mladan Andrlic horvát nagykövet és Milan Bosnjak, a Horvátországon kívüli horvátok államtitkára, valamint Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke is. Jelenlétükkel Fodor István tankerületi igazgató és a környező települések polgármesterei is megtisztelték a rendezvényt.

Az ünnepi beszédek sorát Skrapitsné Jurasits Ágnes, Szentpéterfa polgármestere kezdte meg, köszönetet mondott a döntéshozóknak a támogatásért, amelynek révén az alsó és felső tagozatos iskolák egy telekre kerülhettek, modern környezetben fogadják a diákokat. A hamarosan induló TOPos beruházás központi eleme pedig a csatornaberuházás lesz, de épül a településen szabadidőpark, és átereszeket is cserélnek. Van, ami már elkészült: az iskola körül távolugrógödröt, tanösvényt, fejlesztő- és játszóeszközöket telepítettek – árulta el a polgármester.

 V. Németh Zsolt köszöntőjében a közösség erejét hangsúlyozta.

 – Szentpéterfáról olyan képem van, hogy az itt élő emberek hatalmas hűséggel bírnak, másrészt szorgalmasak, kitartóak, szenvedélyesen tudnak ügyekért harcolni. Ez a szenvedély ragad rá másokra is, akik csatlakoznak ahhoz, hogy megmaradjon a templom, az iskola, az orvosi rendelő és a közösség háza. Gyopáros Alpár is nagy szerepet vállalt abban, hogy a település megkapja az iskolaprojekthez szükséges összeget. A kormánybiztost erős szálak fűzik a településhez: dédapja, Németh János igazgató-tanító kiemelkedő szerepet vállalt Szentpéterfa viszszacsatolásában. A politikus dédapja hagyatékát, egy kézzel írott kötet másolatát a településnek ajándékozta. A megújult épületet Harangozó Vilmos címzetes apát, kanonok és Köbli Tamás plébános áldotta meg. Végül Timárné Skrapits Anna intézményvezető hivatalosan is

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában