Teljesítménytúra

2023.09.04. 11:58

A túra jutalma fürdőzés lehet - Várja a túrázókat a város és a Hegyhát

Tíz, húsz, harminc és ötven kilométeres távra várja szeptember 9-én, szombaton a túrázókat a város és a Hegyhát. A Varga Jenő Természetbarát és Sportegyesület szervezésében és az önkormányzat támogatásával rendezik  meg a már több évtizedes hagyományra visszatekintő gyalogos teljesítménytúrát.

Pogács Mónika

A túra egyik útvonala a Vasvári Sánchoz vezet

Forrás: VN

– A  Nagy Gáspár Kulturális Központban lesz a rajt-cél állomás.  7-10-ig várjuk a jelentkezőket, az ötven kilométeres távra indulók azonban már 6.30-tól regisztrálhatnak – mondta elöljáróban Takács Judit egyesületvezető, aki hozzátette: A rajt utáni első métereken  meg is szerezhető már az első bélyegzőlenyomat, amely Vasvár egy különleges épületét, a Körházat ábrázolja. Ugyancsak egyedi és szép bélyegzőlenyomatot gyűjthetnek be a gyaloglók ellenőrzőlapjukra a Szentkúton is. A szervező azt is hangsúlyozta: a teljesítménytúra, amelyen barátságos szintidőket határoztak meg, nem verseny. Mindenki, aki a vállalt távot szintidőn belül teljesíti, egyforma díjazásban részesül. 

Apropó szintidők: a tíz kilométerről három, a húszról hat, a harminc kilométerről kilenc órán belül várják vissza a túrázókat. Az ötvenesen indulóknak 12 órán belül kell visszaérniük a rajt-cél állomásra.

A résztvevők emléklappal, kitűzővel térhetnek haza, akik a túra  egyes  állomásain frissítésként hideg ételre, italra, édességre és gyümölcsre számíthatnak. Az eseményre előnevezés feltétlenül szükséges, amelyet szeptember 6-ig  várnak a szervezők az egyesület honlapján.

A túra teljes szakaszán telepített bélyegzőládikók fogadják a túrázókat és az egyesület tagjai kínálják itt frissítővel a sportembereket. A harminc és ötven kilométert vállalók útja a hegyhátszentpéteri tájház valamint a petőmihályfai szőlőhegyen át vezet el, ők pogácsára, borra is számíthatnak majd a vendéglátásnál.

– Lesz néhány állomás, amely önellenőrző pontként működik, de ott is várja majd a túrázókat egy kis ellátmány – árulta el Takács Judit, aki azzal folytatta: az időjárásjelentés egyenlőre kellemes meleget ígér szombatra. Fontos információként említette, hogy  javaslata szerint a hátizsákba feltétlenül kerüljön fürdőruha és törölköző is. A húsz, harminc és ötven kilométeres távot teljesítők ugyanis a túra napján a kapott emléklap felmutatásával ingyenesen léphetnek be a vasvári Szentkútfürdőre. A tíz kilométert vállaló gyaloglók is kapnak kedvezményt az emléklap felmutatásával a fürdőbe, ők Csoportos belépőjegy vásárlásával strandolhatnak.

Takács Judit a fürdőprogram mellett egy másik esti eseményt is ajánlott elöljáróban is túrázóiknak, amely a vasvári búcsúhoz kapcsolódik: szombaton 18 órakor körmenet indul a Szentkútra, ahol 19 órakor Fekete Szabolcs Benedek segédpüspök celebrálja a szentmisét, a virrasztás pedig 21 órától kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában