Közügyek

2023.09.29. 16:25

Beszámolóktól a kitüntetettekig - összeült a vármegyei közgyűlés

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: © Cseh Gábor

A két ülés közti beszámoló elfogadása után Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója azzal kapcsolatban tartott beszámolót: a szervezet működésében jelentős változást hozott a védelmi szabályozási reform, amelynek egyik meghatározó újítása a jogrendi szabályozás felülvizsgálata volt. A Vas Vármegyei Kormányhivatal részéről az Európai Unió 2023–2027-es időszakra szóló új közös agrárpolitikájáról (KAP) hallhattak beszámolót a képviselők. Bakucz András 2021. augusztus 1-től látja el - megbízási szerződés alapján - a vármegyei főépítészi feladatokat. 

Mint az az előterjesztésből kiderült: többek között a feladatai közé tartozik a területfejlesztéssel és - rendezéssel, a településfejlesztéssel és -rendezéssel, a településkép-védelemmel, továbbá az épített környezet alakításával és védelmével, valamint az építésüggyel kapcsolatos feladatok előkészítése. A Vármegyei Önkormányzat vármegyei területrendezési terv és a településrendezési tervek összhangjának megteremtése érdekében véleményezte a beérkezett módosításokat: 2021. augusztusától 25, 2022-ben 62, 2023 augusztusáig 22 alkalommal.  

A szóbeli beszámolók után együttműködési megállapodásokról és pályázatokhoz való önerő biztosításáról döntött a testület. Zárt ülésen elismerő oklevelek átadásáról és az október 23. napja alkalmából adományozandó kitüntetésekről határozott a vármegyei közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában