Eredmények

2023.09.04. 19:22

Borok, pálinkák a Vas vármegyei vadásznapon

A körmendi Batthyány-kastély északi kertjében immár harmadik alkalommal rendezték meg a Vas vármegyei vadásznapot. A vadászati programok mellett bor- és pálinkaversenyt is tartottak, amelynek eredményhirdetésére a vadásznapi program zárásaként került sor.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

A Vas vármegyei vadászok borversenyén Nagy arany minősítést kapott Desits András 2022-es Pinot noir rozéjával, aki ezzel elnyerte a Vadászok Bora 2023 megtisztelő címet és a nagy serleget is. További díjazott lett Alasz Gábor 2022-es sárgamuskotályával, a Néber-Tóth Pince 2022-es Furmintjával, valamint Molnár Sándor – óbor kategóriában – 2021-es Szürkebarátjával. 

A vörösborok versenyében két serleget osztottak ki, az egyiket Horváth József kapta 2022-es Pinot noir bora elismeréseként, a másikat – óbor kategóriában – dr. Árva Pál 2017-es muzeális kékfrankosáért. A vadászok pálinkaversenyére huszonegy minta érkezett, a szakmai zsűri tizenkettőt arany, ötöt ezüst, négyet bronz minősítéssel jutalmazott. A beküldött minták között volt törköly, alma, birs, szeder, többféle körte és szőlő, szilva, meggy, kajszibarack, dió és őszibarack. 

A legjobb pálinkának járó díj Csörötnekre került Varga Imréhez, aki egy 2021-es eperfa hordóban érlelt kormin szőlőpárlattal nevezett a versenyre. Második lett a bői Bodorics Anett Muscat ottonel szőlőpálinkája, harmadik pedig Kontó Helga diópálinkája. Három különdíj is gazdára talált: az acsádi Hegedűs Ervin Izabella szőlőből készült pálinkájáért, a körmendi Kocsis Balázs Imre Mirabella szilvapálinkájáért, Kontó Sándor pedig kajszibarack pálinkájáért vehetett át elismerést a Vas Vármegyei Vadásznapon.

Kapcsolódó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában