Projektzáró

2023.09.06. 07:00

Bővülő internetháló - Újabb 14 vasi településen elérhető a „szupergyors internet”

A Széchenyi 2020 programnak köszönhetően immár újabb 14 vasi településen elérhető a „szupergyors internet”. A projekt zárásaként tájékoztatót tartottak az érintett települések vezetőinek kedden, a sárvári városházán.

Polgár Patrícia

Kozma Pál mutatja a projekt térképét Kondora Istvánnak

Forrás: Benkő Sándor

A kormány célul tűzte ki, hogy legalább 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat legyen elérhető minden magyar háztartásban. Ehhez egy újabb lépés a sárvári kistérségben megvalósított beruházás. A részletekről Kozma Pál, a Pr-Telekom stratégiai igazgatója és Fojt Norbert, a társaság tulajdonosi körének tagja adott tájékoztatást. Elmondták: a cég több mint 666 millió forintból fejlesztette helyi elérési hálózatát és a szolgáltatásukat biztosító gerinc optikai infrastruktúráját. A beruházás az alábbi településeket érintette: Bejcgyertyános, Bő, Bögöt, Bögöte, Chernelházadamonya, Csénye, Gérce, Gór, Hegyfalu, Hosszúpereszteg, Jákfa, Káld, Meggyeskovácsi, Mesterháza, Nemesládony, Nyőgér, Ölbő, Porpác, Pósfa, Répceszentgyörgy, Sárvár, Szeleste, Vásárosmiske, Vashosszúfalu és Zsédeny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában