Ausztria

2023.09.15. 17:27

Bővülő rákterápiás ellátás Felsőőrben

Önálló onkológiai és palliatív orvosi részleget hoznak létre tavaszig a felsőőri kórházban – erről döntött szerdai ülésén a KRAGES kórházfenntartó felügyelőbizottsága. Ez lesz az első saját rákterápiás osztály Burgenlandban.

Vaol.hu

Forrás: magyarok.orf.at

Felsőőrben az onkológiai ellátás jelenleg a belgyógyászati osztály részeként működik. A két területet szakértők tanácsára szétválasztják. Az új osztályon az onkológiához tartozó palliatív ellátási egység is létesül, ahol a gyógyíthatatlan betegek életminőségét javítják majd - írja a magyarok.orf.at

2024 első felében fogadhatják az első betegeket

Az új osztály létrehozásáról novemberben születhet hatósági döntés. Ezzel párhuzamosan már készül a pályázat az főorvosi pozícióra. Az új osztály a tervek szerint 2024 első felében nyílik meg, az új kórházépület átadásával egyidőben.

Az új onkológiai osztály felállítása egy „offenzív egészségpolitikai stratégia“ része – magyarázta Hans Peter Doskozil (SPÖ) tartományfőnök. „Burgenland ezzel a növekvő esetszámra, az egyre több elérhető kezelési lehetőségre reagál, de arra is, hogy a rákterápiára szoruló burgenlandi lakosokat egyre gyakrabban utalják vissza más tartományok nagyobb kórházaiból, a meglévő vendégbeteg-szabály ellenére is“ – mondta a tartományfőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában