Helyi közélet

2023.09.05. 09:00

Dupla ünnep Kondorfán

Nagy nap lesz a szombati a település életében: délelőtt testvérvárosi kapcsolat dokumentációját írják alá, délután átadják a megújult sportöltözőt.

Vaol.hu

Új testvérközségi kapcsolat dokumentációját írja alá Manfred Voit, az ausztriai Großsteinbach és Takács Róbert Kondorfa polgármestere szombaton. A kapcsolat az 1990-es években kezdődött, elsődlegesen a sport és az egyesületek területén működtek együtt, a több cikluson átívelő kapcsolat ellenére azonban mostanáig nem hivatalosan. Kondorfa a Bethlen Gábor Alapítványnál pályázott, és 993730 forintot nyert el erre a célra. 

– Együttműködésünk célja egymás még jobb megismerése, településeink és hazáink hagyományainak ápolása – mondta lapunknak Takács Róbert, Kondorfa polgármestere. Az egész napos ünnepet főzőverseny, gyermek- és kulturális programok színesítik a sportpályán, amelynek új öltözőjét is átadják szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában