Rendkívüli ülés

2023.09.07. 15:36

Egyelőre a terveket készíttetik el a felújításhoz: a Csaba utca is sorra kerülhet

A szombathelyi közgyűlés városstratégiai bizottságának rendkívüli ülésén került terítékre a Csaba utca, a Hajdú és az Akacs Mihály utca egy-egy szakaszának tervezett felújítása.

Tömböly Ágnes

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Útfejlesztések előkészítéséről, tervezéssel kapcsolatos feladatokról határoztak a Szombathelyi Közgyűlés Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottságának csütörtöki rendkívüli ülésén a városházán.

- Sokan használják a Csaba utcát, így sokan ismerik az útszakasz rossz állapotát. A bizottság egyhangú döntése alapján 850 méteren útburkolatfelújításra és kerékpárútra vonatkozóan készíttetjük el az engedélyes és kiviteli terveket. A tervezői költségbecslés alapján pedig később határozunk majd arról, mi az, amit meg tudunk valósítani – mondta el kérdésünkre Tóth Kálmán bizottsági elnök.

Szintén valamennyi bizottsági tag támogatta a teljes körű engedélyezési és kiviteli terv elkészíttetését a Szalónak utcai csomópont és a Hajdú utca 27. szám között a Hajdú utca burkolatfelújítására, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldására vonatkozóan. Az Akacs Mihály utcában a Szűrcsapó és a Forró utcai közötti rész útburkolatának helyreállítása érdekében szintén elkészülhet a szükséges tervdokumentáció – tudtuk meg Tóth Kálmántól, aki hozzátette: a tervek elkészíttetéséhez a szükséges forrás a város idei költségvetésében rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában