Újul, szépül a falu

2023.09.05. 09:30

Fejlődik Csönge

Második üteméhez érkezett a temető felé vezető út felújítása. Tavaly egy 200 méteres szakaszon újulhatott meg önerőből, illetve parkolót is kialakítottak. Idén a további 160 méteres útszakaszt újítottak fel, a temető melletti másik parkoló pedig új burkolatot kapott.

Polgár Patrícia

Nyéki Sándor polgármester a megújult útszakaszon

Forrás: Ohr Tibor

A felújítás első üteméről egy évvel ezelőtt lapunk is beszámolt: a temetői utat 200 méteren kiszélesítették, új alapot és burkolatot kapott, és egy parkolót is létesítettek a temető mellett. A saját erős beruházás második ütemében közel 12 millió forintból a temetői út és parkoló is tovább épült, szépült. Az út elmaradt, 160 méteres szakaszát megszélesítették, kapott egy homokos, kavicsos fagyvédő réteget és dolomitburkolatot. A parkoló ugyanezzel az eljárással készült – tudtuk meg Nyéki Sándor polgármestertől, aki hozzátette: fontos, hogy két autó elférjen egymás mellett az úton, a parkoló pedig tovább növeli a lakosság és a temetőbe látogatók komfortérzetét. 

A polgármester felidézte: tavaly a munkálatok elkezdését mondhatni a kényszer szülte, ugyanis az út melletti kivágott fasor tuskóinak és gyökereinek eltávolítása megrongálta az amúgy sem jó állapotban lévő utat, az önkormányzat pedig szerette volna elkerülni, hogy baleset érjen bárkit is. – Minden bizonnyal meglett volna már tavaly is a pénzünk arra, hogy a teljes kivitelezés megtörténjen, de nem akartunk tovább nyújtózni, mint ameddig a takaró ér. A munka pedig megvárt bennünket. Fontos volt számunkra, hogy olyan minőségű út és parkoló készüljön, amely jól szolgálja az itt élőket és a temetőbe látogatókat – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában