Háromnapos rendezvény

2023.09.26. 20:00

Gépkocsizó, motoros rendőrök versenyeznek - Elméleti és gyakorlati feladatokkal is készültek a közlekedésrendészeti versenyen

Idén Szombathelyen rendezik meg szeptember 26–28. között az XII. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A háromnapos rendezvényen az ország közlekedésrendészeti állománya mérheti össze magát különböző feladatokban.

Polgár Patrícia

Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Rendészeti Főigazgatósága Közlekedésrendészeti Főosztálya vezetője

Forrás: Unger Tamás

Az első napon a megnyitót követően elméleti feladatokat (egyebek mellett KRESZ-tesztet) teljesítettek a résztvevők, a második napon azonban már a gyakorlatban is számot kellett adni a tudásukról. Ehhez a Rohonci út egy részét kedden délután és szerdán délelőtt lezárják a forgalom elől. Szerdán délután a karos forgalomirányító versenyszámot a Rohonci út és a Bartók Béla körút kereszteződésében hajtják végre, így azon ponton e szerint közlekedhetnek az autósok. A háromnapos verseny hivatalos megnyitóját kedden tartották meg a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Söptei úti objektumában. Ezt követően Óberling József rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, az ORFK Rendészeti Főigazgatósága Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője adott tájékoztatást az országos megmérettetéssel kapcsolatban. 

Mint megtudtuk, az évtizedes múltra visszatekintő versenyt minden évben az ország másmás vármegyéjében rendezik meg, ezúttal a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság volt a soros a szervezésben és adja a helyszínét a háromnapos tudáspróbának. A versenyen a gépkocsizó, a motoros, valamint a karos forgalomirányító rendőrök vesznek részt, mind-mind külön kategóriában, a megyei főkapitányságon minden kategóriába egy-egy indulót delegálhattak. – Elméleti és gyakorlati feladatokkal egyaránt készültünk a versenyzők számára. Hiszen egy rendőr akkor jó rendőr, ha a szabályokat nagyon pontosan ismeri, emellett ügyesen kell kezelnie azt az eszközt, amivel dolgozik, egy közlekedési balesetnél vagy jelzőlámpa-meghibásodásnál pedig úgy kell a karos forgalomirányítást végezni, hogy az ne csak szabályos, de mindenki számára érthető is legyen – fogalmazott Óberling József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában