Nemzetközi versenyen

2023.09.26. 21:23

Ha Dirty Blocks, akkor Legorobot – szombathelyi fiatalok sikere Dániából

Ismét sikereket ért el a szombathelyi Dirty Blocks csapat LEGO robot programozásban. A Dániában megrendezett Friendship Invitation nemzetközi versenyen 7. helyen végeztek.

Vaol.hu

Forrás: VN

A dániai versenyre több mint kétszáz csapat érkezett, hogy kiderüljön, idén melyik robotok és projektek sikerültek a legjobban. A kilenc magyar csapat igazán szép teljesítményt nyújtott.

A Horváth Mihály–Vincze Bence páros a World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat magyarországi döntőjén elért 2. helyezésével szerzett kvalifikációt a szeptember 21. és 24. között Dániában megrendezett World Robot Olympiad nemzetközi versenysorozat európai Friendship Invitational Tournament 2023 versenyére. Dániába utazott a világ színe-java, Kenyától Panamáig, Malajziától Kanadáig. Bencének és Misinek nem volt könnyű dolga.

Forrás: VN

A fiúk RoboMission kategóriában (Junior korosztályban) indultak a versenyen, ahol egy előre ismert, illetve egy, a helyszínen ismertetett összetett feladatot kaptak. Lego elemekből robotot kellett építeni, majd működtető programot kellett készíteni, amivel a versenypályán a robot emberi beavatkozás nélkül végrehajtja a feladatot. A versenyfeladatok témája a környezetvédelem volt.

A többnapos megmérettetés kitartást, kreativitást és nagy teherbírást igényelt. A szerencse időnként elpártolt a fiúktól, felmerült egy-egy technikai probléma, de végül a világverseny 7. helyezettjeként, az európai országok versenyzőit maguk mögé szorítva végeztek. A csapat méltán büszke teljesítményére, és várja a következő megmérettetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában