Összeállítás

2023.09.19. 16:04

Hegyfalun forgatott a köztévé

Közel ötperces összeállítást készített az M1 stábja a vasi településen. Ebből kiderül: a 800 lelkes falu az idősek körében épp annyira népszerű, mint a gyermekes családok esetében - köszönhetően a fejlesztéseknek.

Cseh-Egyed Bernadett

Csepreg, Horvátzsidány, Lukácsháza, Celldömölk, Nick, Rábapaty után Hegyfalun forgattak a köztévé kamerái. A felvételen feltűnnek a település emblematikus épületei és terei. A riporter megemlíti: Hegyfalu első okleveles említése 1337-ből származik. Az M86-os gyorsforgalmi útnak köszönhetően könnyen elérhető innen Szombathely, azonban nem csak jó közlekedésének, de az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően is népszerű. 

Az elmúlt években több száz millió forintnyi fejlesztés érkezett Hegyfaluba. Azt gondolom, ez példaértékű, hiszen rámutat arra: lehet a kistelepüléseket olyan módon fejleszteni, hogy azok vonzóak legyenek – fogalmazott Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: - a választókerület valamennyi települése komoly eredményeket tud felmutatni, mindenhol nőtt az adott falu vonzereje. 

Kormányzati támogatásból megújult az önkormányzati épület, a temetőt övező kerítés egy része, továbbá közösségszervezésre, eszközbeszerzésre, valamint játszótér fejlesztésre is nyertek kormányzati támogatást. A településvezető célja, hogy a valamennyi korosztályt érintő, családbarát fejlesztések valósuljanak meg. Bartók Tibor polgármester kiemelte: a teltházzal működő Nefelejcs Óvoda 105 millió forintból kívül-belül megújult, és nagy segítséget jelent a mindennapokban az új falubusz is. 

Az összeállítás végén elhangzik: Hegyfalu olyan település, ahol az idősek és a gyermekes családok is megtalálhatják számításaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában