Összegeztek

2023.09.25. 19:22

Hegyháti teljesítmények és az első „instant túra”

Összegezték a Hegyháti Teljesítménytúra szervezői, a Varga Jenő Turisztikai és Sportegyesület tagjai legutóbbi rendezvényük statisztikáit.

Pogács Mónika

Sokan útra keltek

Forrás: VN/Paulovicsné Török Cecília

A tíz kilométeres távon hetvenkilencen, a húszason huszonkilencen, a harminc kilométeren ugyancsak huszonkilencen indultak. Az ötvenes távon nyolcan mérettették meg magukat. A vasi települések mellett a többi közt Győrből, Mosonmagyaróvárról, Zalaegerszegről, Balatongyörökről, Keszthelyről, Veszprémből, Siófokról és Baranyából is érkeztek túrázók, hogy egyfelől próbára tegyék magukat, másfelől gyönyörködjenek a Vasi-Hegyhát természeti szépségeiben. A szervezők érdekességként az adatok mellett azt is közölték: egy nevező nem a kiírt túranapon, hanem néhány nappal később teljesítette az ötven kilométeres távot. Ezzel azonban megszületett a civil szervezet első, úgynevezett „instant” túrája és túrázója. Az egyesület nyitott a jövőben arra, hogy a többi távban is jelentkezzenek náluk az „instant” nevezők. Ez azt jelenti, hogy az év bármely szakában bármelyik táv teljesíthető – a teljesítményt pedig minden alkalommal oklevéllel és kitűzővel ismeri el a Varga Jenő Turisztikai és Sportegyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában