Ügyészség

2023.09.25. 11:17

Inkább balesetet okozott, de akkor sem tért ki a másik hajó elől a balatoni vitorlásversenyen

Vízi közlekedés gondatlanságból elkövetett veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2022 nyarán a balatonfűzfői kikötőben vitorlás-balesetet okozott.

Vaol.hu

Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az elkövető a Balatonfűzfőnél megrendezett vitorlásversenyen vett részt egy kishajóval, melyen rajta kívül négyfős legénység tartózkodott. A befutó után a kishajóról leszerelték a vitorlázatot, és a férfi a hajó belsőégésű motorját használva haladt a kikötő irányába.

Mindeközben egy másik kishajó teljes vitorlázattal a kikötő előtti vízfelületen haladt a célvonal felé, amikor a vádlott keresztezte az útját. Annak ellenére, hogy a vitorlával közlekedő hajó legénysége kiáltott és kérte, hogy a már motorral haladó hajó térjen ki előlük, a vádlott ezt nem tette meg, és a két hajó a célvonal mögötti területen nagy erővel összeütközött egymással.

Az ütközés következtében a vitorlázattal közlekedő kishajó az orr-részével merőlegesen a másik hajó jobb oldalának ütközött, melyről a legénység tagjai a vízbe estek. A rendezőség a verseny mentőmotorosával a vízbe esett embereket kimentette, akik közül egy fő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos, horzsolásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és abban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában